Aktueel

 

Lammetjesdag 2017: Hoe is het om een lammetje te zijn?

Tijdens de lammetjesdag op 30 april 2017 bezochten ruim 325 bezoekers de schaapskooi aan de Werkseveldweg in Warnsveld. In de kooi waren een paar lammetjes van dichtbij te bewonderen en stonden een aantal kraampjes met streek- en schapenproducten, zoals wol, kaas en hamburgers.  Met paard en wagen konden bezoekers naar een dichtbij gelegen veld om de kudde met de herder aan het werk te zien. Om bezoekers werkelijk een kijkje in het leven van een lammetje (en de herder) te geven kon men een filmpje bekijken met een virtual reality-bril; want hoe is het nou eigenlijk om een lammetje te zijn? Marco Swart van de Stichting Het Gilde van traditionele schaapherders nam het initiatief voor het filmpje om meer mensen mee te kunnen nemen in de belevingswereld van een herder aan het werk en om bij te dragen aan het voortbestaan van herders en hun kudde. Omroep Gelderland maakte de reportage.

************

Bekijk in dit filmpje zelf hoe het is om tussen de kudde te lopen (gebruik je muis om 360 graden om je heen te kijken tijdens het filmpje)

************

Lammetjesdag 2017 in de Stentor

Lees hier de aankondiging van Lammetjesdag in de Stentor: http://www.destentor.nl/zutphen/schaapsherder-gebruikt-virtual-reality-om-te-ervaren-hoe-een-lammetje-leeft~a2462ed0/

************

Lammetjesdag 2017 in Contact Zutphen/Warnsveld

Lees hier http://paper.contact.nl/open/587e0e9f#p11 het hele artikel in Contact van 20 april 2017.

 

************

 

Omroep Gelderland op bezoek voor De Boer is Troef

Eind mei ging Esther Stegeman van Omroep Gelderland een dag met de kudde op stap voor het programma De Boer is Troef. We verplaatsten precies die dag de kudde van de schaapskooi in het Grote Veld naar het Twentekanaal. Een heel actieve en afwisselende dag en Omroep Gelderland maakte er een mooie reportage van. Bekijk de uitzending hier: De Boer is Troef.

***************

Schaapskudde 't Niejboer

Lammetjesdag 2016

Met ruim 300 bezoekers kijken wij tevreden terug naar onze lammetjesdag. De kaardemolen van Kaarderij Wollust was weer aanwezig, ook het Wafelhuisje stond er weer. Dit jaar hebben we voor het eerst hamburgers van eigen schaap verkocht, deze vielen goed in de smaak!

***************


Koken met van Boven

Bekijk hier de uitzending van Yvette van Boven ‘Koken met van Boven’ van de VPRO. Yvette bereidt in deze aflevering een heerlijke Ierse stoofschotel met ons schapenvlees uit Warnsveld. Ze bracht bovendien een bezoek aan de schaapskudde om met eigen ogen te zien waar het schapenvlees vandaan komt dat ze in haar gerecht verwerkte. Doordat de schapen buiten en met veel vrijheid zijn opgegroeid is het vlees extra smaakvol. Geïnspireerd? Je vindt hier het recept voor de Irish stew. Je kunt ons vlees bestellen door een mail te sturen naar maarten@hetniejboer.nl.